×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Středomořská , Smažení ,

Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Co budu potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, prolisované
1 bobkový list
400 g nasekaných rajčat (čerstvých nebo z konzervy) Nyní v akci
1 lžička červeného vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla Nyní v akci
2 filety z bílé ryby
hrst oliv Nyní v akci
hrst nasekané bazalky
panenský olivový olej na pokapání Nyní v akci
bílé pečivo k podávání Nyní v akci

Jak na to?

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kolečka cibule. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout. Přimíchejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
Filety naservírujte na talíře, přelijte omáčkou, posypte olivami a bazalkou a pokapejte panenským olivovým olejem. Podávejte s pečivem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj