×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ryba pečená v citronové strouhance
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská , Pečení ,

Ryba pečená v citronové strouhance

Co budu potřebovat

1 vejce AQ
85 g strouhanky z den starého pečiva
kúra z 1 citronu
1 lžička sušeného oregana
sůl, pepř
400 g filetu z mořských ryb AQ, na 12 proužků
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 lžíce tatarky AQ
Na kaši:
500 g brambor Nyní v akci
mléko Nyní v akci
1 lžíce másla + na omaštění
1 vrchovatá lžíce parmazánu
1–2 lžíce bazalky AQ

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 15–20 minut vařit do osolené vody doměkka. Mezitím připravte rybu. Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčko našlehejte v misce, strouhanku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s jemně nastrouhanou kúrou z citronu a oreganem. Přidejte trochu soli a pepře. Proužky ryby obalte nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance – můžete klidně dvakrát zopakovat – a pak je položte na pečicí plech lehce potřený olejem. Pečte dvacet minut dozlatova. Brambory sceďte, rozmačkejte, přilijte mléko, ušlehejte do kaše, přidejte máslo, přisypte parmazán a nasekanou bazalku a promíchejte. Podle chuti
osolte. Kaši podávejte omaštěnou máslem spolu s rybou a tatarkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj