×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Růžové minikoblížky
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Růžové minikoblížky

Co budu potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
120 ml vlažného mléka Nyní v akci
2 lžíce krupicového cukru
50 g másla Nyní v akci
370 g hladké mouky
2 vejce
slunečnicový olej Nyní v akci
ovocné bonbony
růžové cukrářské zdobení
2 bílé tubičky Dr. Oetker
Na polevu:
400 g moučkového cukru
3 lžíce vroucí vody Nyní v akci
růžová potravinářská barva

Jak na to?

1.Droždí, ½ lžíce vlažné vody, mléko a cukr smíchejte ve velké míse a nechte stát na teplém místě asi 10 minut nebo dokud se na povrchu nezačnou dělat bublinky. Teprve pak přidejte máslo, mouku a vejce a vařečkou uhněťte lepkavé těsto. Pak jej vyklopte na leh­ce pomoučenou pracovní plochu a hněťte do hladkého a pružného těsta. To potom přendejte do olejem lehce vymazané mísy, přetáhněte potravinář­skou fólií a na teplém místě nechte asi 45 minut kynout, aby těsto zdvojnáso­bilo objem.
2.Nakynuté těsto vyklopte na pra­covní plochu a 5 minut jej hněťte. Pak jej rozválejte do tloušťky jednoho centimetru a kulatým vykrajovátkem o průměru 6 cm vykrájejte 24 koleček. Uprostřed každého vykrojte pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 3 cm střed. Všechny minikoblížky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je 10 minut odpočívat.
3.V širším hrnci se silnějším dnem rozpalte vyšší vrstvu oleje, tak aby měl teplotu asi 180 °C. Třicet sekund z každé strany v něm smažte minikob­lížky. Nechte je chvíli okapat na pa­pírovém ubrousku. Udělejte polevu: cukr důkladně smíchejte s vodou, pak ji rozdělte do dvou mističek a obsah v jedné obarvěte lehce dorůžova. Po­lovinu koblížků potřete bílou polevou, druhou polovinu růžovou. Podle své fantazie či fotografie na straně 50 kob­lížky ozdobte – nadrcenými bonbony, cukrářským zdobením nebo cukrovou polevou z tubiček.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj