×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Růžičková kapusta s houbami a vejci
45 minut , Střední náročnost , Česká ,

Růžičková kapusta s houbami a vejci

Co budu potřebovat

1 lžíce oleje
1 malá cibule, nasekaná najemno
250 g čerstvých žampionů, na plátky
500 g růžičkové kapusty
1 stroužek česneku, prolisovaný
½ lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce

Jak na to?

Do pánve s rozehřátým olejem přidejte cibuli a houby, 15 minut opékejte a míchejte, až obojí začne zlátnout. Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte ji na čtvrtky. Do pánve přidejte česnek, tymián a kapustu a dalších 5 minut duste. Osolte a opepřete. Obsah pánve rozdělte do dvou hnízd, uprostřed každého udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce, osolte je a opečte tak, jak máte rádi. Pokud chcete mít vejce propečená, zakryjte pánev poklicí.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj