×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí rumpsteak s japonským salátem
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Asijská , Saláty , Grilování ,

Hovězí rumpsteak s japonským salátem

Co budu potřebovat

250 g rump steak
olivový olej Nyní v akci
2 saláty little gem Nyní v akci
8 ředkviček
Na dresink:
1 mrkev
3 lžíce saké
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 šalotka
1 lžíce čerstvého zázvoru

Jak na to?

Asijská kuchyně bývá pro nás velkou inspirací. Už jste vyzkoušeli lahodný japonský salát s výborným hovězím steakem?

Nejprve si připravte dresink:
1) V míse smíchejte 1 malou nastrouhanou mrkev, 3 lžíce saké, 1 lžíci sójové omáč­ky, 1 lžičku sezamového oleje, 1 na jemno nasekanou šalotku, a 1 lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru.

Poté se vrhněte na steak:
2) Na rozpálené pánvi zlehka potřené olejem grilujte 2 minuty z každé strany 250g rump steak.

3) Poté jej zabalte do alobalu a nechte zhruba 10 minut dojít v troubě rozpálené na 120 °C.

4) Steak nakrájejte na tenké plátky.

5) Podávejte na listech ze 2 salátů little gem, s plátky z 8 ředkviček, přelité dresinkem.

Tip do kuchyně

 

Po vyjmutí z trouby nechte steak ještě alespoň 10 minut odpočinout. Teprve poté ho můžete začít krájet. Jedině tak budete mít jistotu, že vám nevyteče veškerá šťáva. Maso můžete propéct dle vaší chuti od rare po medium well. Propečení well done se pro hovězí steaky nehodí a je spíše ke škodě.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj