×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rozmarýnové brambory
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská ,

Rozmarýnové brambory

Co budu potřebovat

1,5 kg brambor, oloupaných Nyní v akci
olivový olej, sůl Nyní v akci
červený vinný ocet
8 stroužků česneku
svazek rozmarýnu

Jak na to?

Brambory podélně nakrájejte na čtvrtky. Dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a vařte šest až sedm minut. Sceďte a nechte tři minuty oschnout. Přendejte je na plech, pořádně pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte na půl hodiny péct do trouby zahřáté na 200 °C. Pak brambory jemně zmáčkněte šťouchadlem na brambory. Pořádnou dávku olivového oleje smíchejte s vinným octem, stroužky česneku a nasekaným rozmarýnem a směsí přelijte brambory a pečte dalších čtyřicet až pětačtyřicet minut dokřupava.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj