×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rozkvetlé cibule s dipem
15 minut , Střední náročnost ,

Rozkvetlé cibule s dipem

Co budu potřebovat

Na dip
250 ml majonézy Nyní v akci
2 lžíce kečupu
4 lžíce krenexu nebo strouhaného křenu
špetka mleté sladké papriky
špetka sušeného oregana
sůl, mletý pepř, mleté chilli
Na kvetoucí cibuli
2 vejce + 300 ml mléka
200 g hladké mouky
špetka soli a mletého chilli
2 lžičky sladké mleté papriky
špetka sušeného oregana, tymiánu
a drceného kmínu
2 opravdu velké cibule
olej na smažení Nyní v akci

Jak na to?

Nejdřív si připravte dip. V misce smíchejte majonézu, kečup, křen, veškeré koření a sůl. Promíchanou omáčku uložte do lednice.
Oloupejte cibule, ale neodkrajujte kořínky. Ostrým nožem každou začněte dělit – dávejte přitom pozor, abyste nožem nerozkrojili kořen. Nejdřív ji nakrojte na čtvrtiny, pak na osminy a nakonec na šestnáctiny. Velmi opatrně cibule roztáhněte, aby se rozvila jako květ. V hrnci přiveďte k varu vodu a cibule do ní na minutu ponořte. Ihned poté je zchlaďte ledovou vodou – budou líp držet pohromadě. Nechte okapat.
V misce prošlehejte vejce s mlékem. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a koření.
Cibule ponořte do mléka s vejcem. Počkejte, až zateče do všech zářezů. Pak celé cibule zasypte ochucenou moukou – měla by se dostat do všech zářezů. Postup zopakujte – cibule ponořte do mléka s vejcem a zasypte ochucenou moukou. Ve velkém kastrolu zahřejte vysokou vrstvu oleje, cibule by měly plavat a nedotýkat se dna. Osmažte je kořínky vzhůru dozlatova; trvá to asi 10 minut. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s dipem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj