×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomazánka rozhuda
10 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Pomazánky , Bez vaření ,

Pomazánka rozhuda

Co budu potřebovat

150 g másla, změklého Nyní v akci
500 g polotučného tvarohu nebo lučiny
50–100 ml 40% smetany
1 cibule, najemno pokrájená
4 lžíce pažitky + na ozdobu, najemno pokrájené
sůl
pepř
1 rovná lžička cukru Nyní v akci
chléb nebo brambory (vařené, pečené) k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Připravte si lahodnou tvarohovou pomazánku rozhuda.

1) Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh a podle potřeby zřeďte smetanou. Důkladně prošlehejte.

2) Přisypte cibuli a pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru.

3) Vyšlehejte hladkou pomazánku.

4) Chleby potřete silnější vrstvou rozhudy a ozdobte pažitkou.

Tip do kuchyně

 

Pomazánku můžete také podávat k vařeným nebo pečeným bramborům jako dip.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj