×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rostbíf z baby beef
120 minut a více , Střední náročnost ,

Rostbíf z baby beef

Co budu potřebovat

2× 300g steak z vrchního
šálu baby beef
Na marinádu
1 lžíce celozrnné hořčice Nyní v akci
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička worcesterské
omáčky
½ lžičky medu Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
Na hranolky
400 g brambor, oloupaných, Nyní v akci
nakrájených na hranolky
3 velké mrkve, oloupané,
nakrájené na hranolky
olivový olej Nyní v akci
hrubá sůl
Na dip
200 ml majonézy Nyní v akci
2 lžíce dijonské hořčice

Jak na to?

V misce smíchejte obě hořčice, přidejte worcester, med, sůl a pepř. Marinádou potřete celé maso a zabalte do potravinářské fólie. Dobře utáhněte a přes noc nechte v lednici. Půl hodiny před opékáním maso vyndejte a troubu rozehřejte na 140°C. Maso lehce potřete olejem a na pánvi se silnějším dnem ho opečte 2–3 minuty z každé strany. Maso přeneste do pekáčku a vložte do trouby. Pečte 5 minut. Pak maso vyndejte, zabalte do alobalu a nechte 15 minut odpočívat.
Osušené hranolky z brambor i mrkve nasypte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, promíchejte a osolte. Pečte pod grilem na 200°C, dokud nejsou uprostřed měkké a na povrchu křupavé. Trvá to asi 40 minut.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 39,90 cena před slevou: 72,90
    sleva: −45 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj