×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rolované lasagne
60 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Italská ,

Rolované lasagne

Co budu potřebovat

1 lžička oleje Nyní v akci
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g mletého masa mix AQ
1 řapík celeru
1 mrkev
1 cuketa
500 g passaty
370 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
10 lasagnových plátů AQ
125 ml rajčatového pyré ES
50 g mozzarelly AQ Nyní v akci
2 lžíce parmazánu
Na bešamel:
15 g másla
11⁄2 lžíce hladké mouky
250 ml mléka Nyní v akci

Jak na to?

1. Olej rozpalte ve větším, nejlépe silnostěnném hrnci. Vsypte cibuli a nechte ji pár minut zesklovatět. Přidejte česnek a maso a zprudka jej opékejte, neustále promíchávejte a vařečkou drťte, abyste získali co nejmenší, ze všech stran opečené hrudky. Teprve až maso zcela zhnědne, přidejte zeleninu, opékejte a po 5 minutách přidejte passatu a 125 ml vývaru. Promíchejte a 15 minut vařte, dokud se neodpaří většina tekutiny. Hodně osolte a opepřete. Nechte zchladnout.
2. Udělejte bešamel. V hrnci nechte rozehřát máslo, přidejte mouku a opékejte do světlé jíšky. Pak rychle vlijte mléko, promíchejte, abyste jej zbavili hrudek, a zahřívejte do zhoustnutí, asi 5 minut.
3. Pláty lasagní předvařte a pak je vyskládejte na pracovní plochu, na každý dejte část masové směsi a bešamelu, zarolujte, přepulte a vyskládejte do zapékací mísy.
4. Rajčatové pyré smíchejte se zbývajícím vývarem a směsí přelijte lasagne. Mozzarellu nastrouhejte a smíchejte s parmazánem a posypejte jimi lasagne. Dejte na 35 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj