×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Roláda se šlehačkou a jahodami
45 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Roláda se šlehačkou a jahodami

Co budu potřebovat

100 g hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
3 větší vejce, žloutky a bílky zvlášť
100 g krupicového cukru
máslo na vymazání
Na náplň
125 ml smetany ke šlehání
30 g moučkového cukru + na posypání
300 g jahod

Jak na to?

Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem. Troubu předehřeji na 200°C. V misce smíchám mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek. V další míse ušlehám bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu vešlehám cukr. Pak opatrně vmíchám žloutky a mouku se škrobem. Těsto rovnoměrně rozetřu na připravený plech a dám na 8–10 minut péct.
Zatímco se roláda peče, namočím čistou utěrku a důkladně ji vyždímu. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
Mezitím si připravím náplň. Smetanu ušlehám do polotuha, přidám cukr a ušlehám dotuha. Jahody nakrájím na kousky a vmíchám je do šlehačky.
Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj