×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Roláda se šlehačkou a džemem
45 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Roláda se šlehačkou a džemem

Co budu potřebovat

máslo nebo olej na vymazání plechu Nyní v akci
a papíru
120 g polohrubé mouky + na poprášení
3 lžíce mandlí, opražených, najemno Nyní v akci
mletých
špetka soli
3 velká vejce + 2 žloutky
140 g krupicového cukru Nyní v akci
80 g másla, rozpuštěného a vychladlého Nyní v akci
moučkový cukr na poprášení
džem podle chuti
300 ml smetany ke šlehání, 40 % tuku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech potřete máslem nebo olejem a položte na něj pečicí papír. Potřete i papír a poprašte ho moukou. V misce smíchejte mouku, mandle a špetku soli. Vejce a žloutky dejte do ohnivzdorné misky, přisypte cukr a mísu posaďte na kastrůlek s vroucí vodou. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte na hladký krém a vždy po dvou minutách zvyšujte rychlost. Nejvyšší rychlostí šlehejte krém 4 minuty. Pak přimíchejte moučnou směs a zapracujte vychladlé máslo. Těsto rozetřete na připravený plech s papírem a pečte 7–8 minut dozlatova. Látkovou utěrku poprašte moučkovým cukrem a ihned po vytažení z trouby na ni obraťte upečený základ rolády; pečicí papír byste měli mít nahoře. Opatrně ho stáhněte a roládu od delší strany zarolujte do utěrky. Nechte vychladnout. Rozbalte utěrku. Roládu potřete džemem, skončete vždy 1,5 centimetru od kraje. Smetanu vyšlehejte dotuha a natřete ji na vrstvu džemu. Zarolujte a aspoň půl hodiny před podáváním nechte vychladit. Servírujte poprášené moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj