×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Roláda jako pírko
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Roláda jako pírko

Co budu potřebovat

5 vajec, bílky a žloutky zvlášť
100 g krupicového cukru
2 lžíce solamylu
½ lžičky strouhané citronové
kůry + olej na potření papíru Nyní v akci
Na náplň
1 smetana ke šlehání (215 g)
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
1 zakysaná smetana (190 g)

Jak na to?

1. Zahřejte troubu na 190 °C. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a postupně do něj vmíchávejte žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Nešlehejte! Směs rychle rozetřete na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a dejte na deset minut zprudka péct. Horký plát překlopte na utěrku, sejměte papír a srolujte.
2. Smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vlažné těsto rozrolujte, potřete smetanovou směsí a opět zatočte. Chlaďte tři hodiny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj