×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rizoto s ricottou a citronem
40 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Rizoto s ricottou a citronem

Co budu potřebovat

25 g másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, drcené
80 ml suchého bílého vína
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
400 g rýže arborio Nyní v akci
1,5 l kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jemně nasekané citronové kůry + troška k servírování
40 g parmazánu, nastrouhaného
200 g ricotty
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
hrst čerstvého oregana
20 g másla
1 lžička chilli vloček

Jak na to?

Máslo rozpustím v hlubší pánvi a nechám na něm 4–5 minut zesklovatět cibuli a česnek. Přiliju víno, osolím, opepřím a nechám tak 2 minuty povařit. Vsypu rýži a dobře ji promíchám, aby se obalila máslem, cibulí a česnekem. Zaleju 250 ml vývaru a počkám, až se začne vařit. Stáhnu plamen, občas promíchám a až se vývar vsákne, doleju další. Vařím 20–25 minut, dokud není rýže měkká. Sundám z plotýnky, vmíchám citronovou šťávu, kůru a parmazán, nakonec opatrně i ricottu. Na malé pánvičce rozehřeju olivový olej a dokřupava opeču oreganové lístky. Nechám je okapat na papírové utěrce. V té samé pánvičce rozpustím máslo. Rizoto rozdělím na talíře, posypu chilli vločkami, ozdobím oreganovými lístky a pokapu rozpuštěným máslem. Ozdobím a ochutím zbylou citronovou kůrou a s očekáváním velké chvály servíruju.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj