×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rizoto s rajčaty a chorizem
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Rizoto s rajčaty a chorizem

Co budu potřebovat

1 lžička olivového oleje Nyní v akci
400 g klobásek nebo salámu chorizo, Nyní v akci
nakrájených na tenké plátky
1 cibule, nakrájená
350 g rýže BASIC na rizoto (kulatozrnné) Nyní v akci
1 lžíce červeného vinného octa
400g konzerva krájených rajčat BASIC
1 litr horkého kuřecího vývaru
85 g mraženého hrášku BASIC
1 lžíce strouhaného parmazánu
+ k podávání
petrželka , nasekaná

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a přidejte chorizo nebo klobásky. Minutu opékejte, přidejte cibuli a opékejte ji, až zesklovatí. Přisypejte rýži, minutu míchejte, přilijte ocet, rajčata a důkladně promíchejte. Do rýžové směsi po částech přilévejte vývar – vždy počkejte, až se vstřebá. S poslední dávkou vývaru přidejte hrášek. Až bude rýže uvařená, stáhněte ji z ohně, vmíchejte parmazán a petrželku. Podávejte posypané parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj