×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rizoto s kuřecím masem
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Rizoto s kuřecím masem

Co budu potřebovat

4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ Nyní v akci
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ Nyní v akci
25 g másla Nyní v akci
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou Nyní v akci
parmazán
citronová kůra Nyní v akci
6 výhonků chřestu

Jak na to?

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a 3–5 minut ji opékejte. Pak přidejte česnek a po dvou minutách vsypte rýži. Promíchejte ji, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak ji zalijte vínem a nechte jej odpařit. Postupně vlévejte vývar – vždy jen tak, aby byla ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte smetanu, zjemněte máslem a vmíchejte kopr. Na zbylém oleji opečte kuřecí maso a vmíchejte do rizota. Servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj