×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Italské rizoto s hráškem a mátou
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Pro gurmány , Něco lehkého , Vaření ,

Italské rizoto s hráškem a mátou

Co budu potřebovat

2 hrsti mátových lístků
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
75 g másla Nyní v akci
1 cibule
2 stroužky česneku
80 ml suchého bílého vína
400 g rýže arborio
litru kuřecího vývaru
40 g parmazánu
240 g mraženého hrášku
200 g mladých hráškových lusků
sůl
pepř
zakysaná smetana Nyní v akci

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi rozmanitá a rovněž oblíbená. Vyzkoušejte naše hráškové rizoto s mátou a parmazánem.

1) Mátu a sůl dejte do hmoždíře a utřete do mátové pasty. Poté vmíchejte olej a odložte.

2) Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci.

3) Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání 4–5 minut opékejte doměkka.

4) Pak vlijte víno a vařte asi 2 minuty.

5) Nakonec do hrnce vsypte rýži a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.

6) Poté vlijte prvních 250 ml vývaru, vařte, nechte rýži absorbovat tekutinu a přilijte další vývar.

7) Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak by měla být al dente.

8) Potom vmíchejte parmazán, mátovou pastu, oba typy hrášku, osolte, opepřete, zjemněte zbylým máslem a podávejte.

Tip do kuchyně

 

Na každou porci rozdělte lžíci zakysané smetany a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj