×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené rizoto se špenátem a mandlemi
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Bezmasé , Něco lehkého , Pečení ,

Pečené rizoto se špenátem a mandlemi

Co budu potřebovat

370 g kulatozrnné rýže Nyní v akci
1120 ml horkého zeleninového bujonu ABio
50 g parmazánu, nastrouhaného
40 g másla Nyní v akci
sůl, pepř
50 g špenátu AQ
100 g balkánského sýru AQ, rozdrobeného Nyní v akci
50 g nasekaných mandlí AQ, opražených Nyní v akci

Jak na to?

Možná že jste italské rizoto již připravovali. Ale vyzkoušeli jste už italské rizoto pečené v troubě? Tak vyzkoušejte náš recept na italské rizoto se špenátem a praženými mandlemi.

1) Zahřejte troubu na 180 °C.

2) Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru zhruba 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte bujonem a pořádně promíchejte.

3) Nádobu pečlivě zakryjte alobalem (případně poklicí).

4) Pečte 40 minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř tvrdá na skus.

5) Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce vše osolte a opepřete, opatrně vmíchejte špenát, rozdrobený balkánský sýr a opražené mandle a ihned podávejte.

Tip do kuchyně

 

Pokud je na vás balkánský sýr moc výrazný, nahraďte ho mozzarellou. Rizoto bude tak spíše jemnější. Pokud ale balkánský sýr použijete, buďte opatrní se solí. Je to tiž velmi slaný.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj