×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Řízek jako kapr
25 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Vánoce , Smažení ,

Řízek jako kapr

Co budu potřebovat

200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
2–3 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky
1,5 lžíce strouhané citronové kůry
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky, seříznuté do tvaru kapra Nyní v akci
hladká mouka na obalení
1–2 vejce, lehce prošlehaná
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
bramborová kaše a klínky citronu k podávání Nyní v akci

Jak na to?

V míse dobře promíchejte čerstvou strouhanku, bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř.
Řízky před obalováním trochu naklepejte, nejlépe přes plastový sáček, aby se maso nepotrhalo. Jemně je osolte a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Každý řízek namočte do vajíčka a pak ho důkladně protáhněte strouhankovou směsí, tu dobře přitlačte.
V pánvi rozehřejte nejméně centimetr vysokou vrstvu tuku. Řízky smažte po obou stranách, až zezlátnou a obal bude křupavý. Vyndejte je dřevěnou špachtlí, při napíchnutí vidličkou by z nich zbytečně vytekla šťáva. Nechte z nich na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Nejlepší jsou s bramborovou kaší a citronem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj