×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rigatoni s bazalkovým pestem
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Rigatoni s bazalkovým pestem

Co budu potřebovat

400 g těstovin mezzi rigatoni Nyní v akci
2 lžíce piniových oříšků (lze nahradit mandlemi)
1 stroužek česneku
špetka soli
75 g čerstvých bazalkových lístků
100 ml olivového oleje Nyní v akci
2 lžíce strouhaného parmazánu
3–4 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím v robotu rozmixujte nasucho opražené pinie nebo mandle, česnek, sůl, bazalku, olej, parmazán a citronovou šťávu. Těstoviny sceďte a smíchejte s pestem. Ihned podávejte, posypané parmazánem a pokapané olejem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj