×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ricottové lívanečky s javorovým máslem
15 minut , Dezert , Nízká náročnost , Italská ,

Ricottové lívanečky s javorovým máslem

Co budu potřebovat

225 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva Nyní v akci
80–100 g krupicového cukru + 55 g navíc
4 vejce, žloutek a bílek zvlášť
375 ml podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu
200 g ricotty
150 g borůvek
1 lžička mleté skořice
javorový sirup a citron k podávání
Na javorové máslo:
80 g másla, změklého
1–2 lžíce javorového sirupu

Jak na to?

1. Na javorové máslo smíchejte změklé máslo se sirupem a dejte do lednice.
2. Mouku, prášek do pečiva, cukr, žloutky, podmáslí a vanilkový extrakt smíchejte v míse. Bílky našlehejte dotuha a pak je přidejte ke žloutkům. Vmíchejte i ricottu a borůvky. Pánev rozpalte na malém plameni, odeberte zhruba dvě lžíce směsi, dejte na pánev, rozprostřete do malého lívanečku a opečte 3–4 minuty z každé strany, aby se mírně nafoukl a zezlátl. Opakujte do spotřebování těsta.
3. Smíchejte 55 g cukru se skořicí, posypte jím lívanečky, polijte sirupem a servírujte s javorovým máslem a skrojky citronu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj