×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rebarborový koláč
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Rebarborový koláč

Co budu potřebovat

375 g křehkého těsta
hladká mouka
750 g rebarbory
140 g třtinového cukru
šťáva z 1 velkého pomeranče Nyní v akci
velká hrst mandlových plátků Nyní v akci
hustá zakysaná smetana Nyní v akci
Na posypku:
¼ lžičky mleté skořice
140 g studeného másla Nyní v akci
100 g mletých mandlí Nyní v akci
140 g hladké mouky
175 gzlatého třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu zahřejte na 190 °C. Těstem rozváleným na pomoučené pracovní ploše vyložte kulatou formu o průměru asi 23 cm a pár minut zchlaďte v lednici
2. Rebarboru nakrájenou na kostičky dejte do velkého pekáče či na plech s vyšším okrajem, posypte ji cukrem a smíchejte s pomerančovou šťávou. Přiklopené alobalem pečte 30–40 mi­nut. Současně s rebarborou upečte i základ koláče – zakrytý pečicím papírem a zatěžkaný fazolemi pečte 20 minut, odklopené ještě 10 minut.
3. Upečenou rebarboru přendejte do cedníku a šťávu nechte odkapat do mísy. Okapanou rebarboru vysklá-dejte na upečené těsto a navrch dejte posypku získanou smícháním všech potřebných ingrediencí. Nakonec koláč zasypte mandlovými plátky a při 180 °C pečte 20 minut. Podávej­te s odkapanou rebarborovou šťávou a zakysanou smetanou.
Tip - Šťávou odkapanou z rebarbory si můžete kousky koláče polévat.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj