×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rebarborové koláče
90 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Rebarborové koláče

Co budu potřebovat

280 g hladké mouky
1 lžička cukru Nyní v akci
¼ lžičky soli
170 g másla
125 ml ledové vody Nyní v akci
Na náplň:
680 g rebarbory
125 g malin
3 lžíce hladké mouky Nyní v akci
200 g krupicového cukru
rozpuštěné máslo
cukr krystal
vanilková zmrzlina

Jak na to?

Těsto přijde na řadu jako první. V míse promíchám mouku, cukr a sůl, přidám na kostky nakrájené máslo a prsty těsto zpracuju na drobenku. Nakonec přiliju vodu a uhnětu těsto. Hnětu krátce, abych to nepřehnala, protože by pak bylo tvrdé. Z těsta vytvaruju kouli a dám ho na 30 minut chladit.
Plech vyložím pečicím papírem a předehřeju troubu na 200 °C. Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválím z těsta čtyři kola silná asi 2,5 cm, každé o průměru asi 15 cm. Kola přendám na plech a než připravím náplň, nechám je chladit v lednici.
Odstraním konce rebarbory a nakrájím ji asi na 2,5cm kousky. Ve velké míse promíchám nakrájenou rebarboru, maliny, mouku a cukr a nechám asi 5 minut odpočinout. Těsto vyndám z lednice, nechám ho 5–10 minut stát při pokojové teplotě, aby se mi s ním dobře pracovalo. Náplň rozdělím do středu koláčů tak, aby mi zůstal asi 5cm okraj – ten zahnu dovnitř, pomažu rozpuštěným máslem, koláče posypu cukrem a dám péct na 45–55 minut. Nakonec je nechám na mřížce vychladnout.
Tip - Koláč, ve kterém si hraje na schovávanou rebarbora s malinami, nestačí jeden, ani dva. Chci je sníst všechny najednou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj