×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ratatouille
60 minut , Nízká náročnost , Francouzská , Bezmasé ,

Ratatouille

Co budu potřebovat

2 velké lilky
4 menší cukety
2 červené nebo žluté papriky Nyní v akci
4 velká zralá rajčata Nyní v akci
5 lžic olivového oleje Nyní v akci
1 středně velká cibule, na tenká kolečka
3 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička třtinového cukru Nyní v akci
svazek bazalky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Lilky nakrájejte na plátky, ty z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit na prkénku. Mezitím připravte ostatní zeleninu. Od cuket odkrojte oba konce a pak je nakrájejte na kostičky velikost sousta, papriky přepulte, vykrojte osemení, případně odřízněte stonky a nakrájejte na kostičky. Rajčatům odřízněte zbytky po stopce a ve větší míse je zalijte vroucí vodou, nechte máčet 35–40 sekund, vyjměte lžící, ponořte do studené vody a pak je koncem nožíku oloupejte. Rajčata rozčtvrťte, vydlabejte semínka a rovněž pokrájejte na kostičky. Lilky omyjte, osušte a pokrájejte jako předchozí zeleninu.

2. Větší a širší kastrol rozpalte na středním plameni, pak přidejte 2 lžíce olivového oleje a 5 minut na něm doměkka opékejte lilek. Lilek vyndejte, přidejte lžíci oleje a zlehka opečte cuketu – měla by být z obou stran dozlatova. Vyndejte, dejte stranou, přidejte olej a postup zopakujte s paprikami. I ty opékejte 5 minut a pak je vyndejte.

3. Do pánve dejte zbylý olej a opečte na něm cibuli, přidejte česnek, poté i ocet a cukr, zamíchejte a přidejte rajčata a nasekané listy bazalky. Nakonec do hrnce vraťte veškerou zeleninu, osolte, opepřete a vařte dalších 5 minut. Servírujte ozdobené bazalkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj