×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatový salát s pečeným citronem a semínky z granátového jablka
60 minut , Příloha , Střední náročnost ,

Rajčatový salát s pečeným citronem a semínky z granátového jablka

Co budu potřebovat

2 střední citrony, rozpůlené, zbavené pecek a nakrájené na co nejtenčí plátky
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
½ lžičky krupicového cukru
8 lístků šalvěje, nasekané najemno
sůl a pepř
400 g koktejlových rajčátek, nejlépe směs červených a žlutých, rozpůlených
špetka mletého nového koření
hrst mátových lístků
semínka z 1 granátového jablka Nyní v akci
½ červené cibule, na tenké plátky
Na granátový med
200 ml džusu z granátového jablka
2 lžíce medu nebo melasy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. V rendlíku přiveďte k varu vodu, vložte do ní citronové plátky, zmírněte oheň a nechte 2 minuty probublávat. Sceďte, nechte okapat a přesuňte do misky. Přidejte 1 lžíci oleje, cukr, šalvěj a špetku soli, zlehka promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a pečte zhruba 20 minut. Vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte granátový med. Džus s medem (či melasou) přiveďte k varu, ztlumte plamen a povařte do hustší konzistence. Nechte vychladnout. V míse smíchejte rajčátka, nové koření, mátu, granátová semínka, cibuli a zbývající olej. Dochuťte solí a pepřem, přidejte citron, zalijte granátovým medem a promíchejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj