×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou
90 minut , Předkrm , Střední náročnost , Italská , Pečení ,

Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Co budu potřebovat

25 g másla Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžička cukru
1 větší stroužek česneku
pár snítek tymiánu
3–5 masitých rajčat, tence pokrájených Nyní v akci
300 g cherry rajčat Nyní v akci
100 g feta sýru
Na karamelizovanou cibulku:
50 g másla Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
3 velké cibule, nakrájené na měsíčky
1 lžička cukru
Na těsto:
85 g másla Nyní v akci
175 g hladké mouky
1 prášku do pečiva
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného
malá hrst tymiánových lístků, sůl
1 velký nebo 2 malé žloutky

Jak na to?

1. Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
3. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
4. Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
5. Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj