×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatovo-mozzarellový salát s polentou
90 minut , Nízká náročnost , Řecká , Saláty ,

Rajčatovo-mozzarellový salát s polentou

Co budu potřebovat

750 ml kuřecího vývaru
170 g instantní polenty
60 g másla Nyní v akci
40 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
olivový olej na zastříknutí Nyní v akci
300 g cherry rajčat na větvičce Nyní v akci
2 pikantní klobásy Nyní v akci
360 g mozzarelly
80 g čerstvého mladého špenátu
Na dresink:
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 stroužek česneku

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Vývar nalijte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu. Postupně do něj vsypte polentu a 2–3 minuty vařte, aby krásně zhoustla. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Pak polentu přendejte do lehce vymazaného plechu o hranách 20–30 cm a dejte na 45 minut do lednice. Ztuhlou ji vy vyklopte na pracovní plochu a nakrájejte na trojúhelníky. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15 minut dozlatova.
2. Mezitím udělejte dresink: všechny potřebné suroviny smíchejte v misce.
3. Na plech k polentě přidejte cherry rajčata, pokrájenou klobásu, natrhanou mozzarellu, zastříkněte olejem a pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčata měkká. Podávejte s listy mladého špenátu, pokapané dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj