×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou
90 minut , Polévka , Střední náročnost , Italská , Bezmasé , Něco lehkého , Vaření ,

Rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje + na topinky a na pokapání Nyní v akci
3–4 stroužky česneku, na plátky
+ na topinky
špetka drceného chilli
400g konzerva krájených rajčat BASIC Nyní v akci
sůl AQ a čerstvě mletý pepř
4 velká vejce BASIC
4 krajíce chleba Nyní v akci
bazalka , natrhaná

Jak na to?

Pikantní a zároveň sladko kyselá chuť. To je přesně rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou s česnekem.

1) V hrnci krátce na oleji osmahněte česnek a chilli.

2) Přidejte rajčata, 750 ml vody, sůl a pepř a vařte pod pokličkou 10 minut.

3) Do misky rozklepněte vajíčko.

4) Polévku rozmíchejte do víru a nechte do něj sklouznout vajíčko. Vařte pod poklicí 3–4 minuty. Totéž udělejte s dalšími vejci.

5) Chleby potřete olejem, opečte dozlatova a potřete je česnekem.

6) Do talíře dejte jednu topinku, posypte ji natrhanou bazalkou a přelijte polévkou se ztraceným vejcem.

Pokapejte olejem a podávejte.

Tip do kuchyně

 

Nepřelévejte topinku celou. Nasákne se a ztratí svou křupavost.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj