×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatová polévka s tymiánem
45 minut , Polévka , Nízká náročnost , Italská , Bezmasé , Vaření ,

Rajčatová polévka s tymiánem

Co budu potřebovat

10 rajčat Nyní v akci
4 stroužky česneku AQ
2 červené cibule
1 lžíce tymiánu AQ
olivový olej Nyní v akci
sůl
pepř AQ
1 lžíce rajčatového protlaku AQ
750 ml kuřecího vývaru
plátky chleba pomazané lučinou Nyní v akci

Jak na to?

1) Rajčata přepůlte, zbavte semínek a vyskládejte je na plech, přidejte česnek, na tenká kolečka pokrájené cibule a posypte tymiánem. Nakonec vše zastříkněte olejem, osolte a opepřete.

2) Dejte na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

3) Protlak rozmíchejte ve vývaru, přiveďte k varu, vmíchejte pečená rajčata (i s cibulí a česnekem) a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

4) Podávejte posypané pepřem s plátky chleba pomazanými lučinou.

Tip do kuchyně

 

Další lahodné italské recepty naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj