×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatová polévka s tousty s goudou
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Rajčatová polévka s tousty s goudou

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
½ velké cibule, nakrájené najemno
2 konzervy loupaných krájených Nyní v akci
rajčat (800 g) Nyní v akci
1 bobkový list
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička krupicového cukru
1 lžíce másla Nyní v akci
1 lžíce hladké mouky
125 ml smetany ke šlehání
hrst bazalky, natrhané na kousky
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
Na sýrové proužky
4 krajíčky celozrnného chleba Nyní v akci
150 g sýru – Zaanlander uleželý Nyní v akci
plátky 48%

Jak na to?

V hrnci opečte na oleji cibuli a pak na ni vlijte rajčata. Přidejte bobkový list, sůl, pepř a krupicový cukr. Nechte cukr zkaramelizovat, pak zalijte trochou vody a přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 20–25 minut; občas promíchejte. Ze základu polévky vyndejte bobkový list a vše rozmixujte dohladka. Ze lžíce másla a mouky vytvořte kuličku, přidejte ji do mixéru, pak smetanu a znovu promixujte. Směs vraťte do hrnce, podle potřeby rozřeďte vodou a chvilku povařte. Nakonec vmíchejte bazalku a olej. Na chleby položte plátky sýra a zapečte pod grilem. Podávejte k polévce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj