×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatová polévka s parmazá­novočesnekovým chlebem
90 minut , Polévka , Vysoká náročnost , Italská , Vaření ,

Rajčatová polévka s parmazá­novočesnekovým chlebem

Co budu potřebovat

12 rajčat Nyní v akci
sůl
cukr
pepř
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
12 cherry rajčat Nyní v akci
50 g másla Nyní v akci
2 cibule
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 stroužky česneku
400g plechovka nakládaných rajčat
1 bobkový list
1 stonek bazalky
1 litr zeleninového vývaru
12 malých mozzarell
Na chléb:
3 palice česneku
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
250 g másla Nyní v akci
2 lžíce hladkolisté petrželky
2 bagety Nyní v akci
100 g jemně strouhaného parmazánu

Jak na to?

1. Rajčata vyskládejte řeznou stranou nahoru na plech, posypte je cukrem, zastříkněte olejem a osolte. Při 160 °C pečte 30 minut doměkka. Pak na plech přidejte i cherry rajčata, zastříkněte je další dávkou oleje, osolte a pečte ještě 10 minut. Vyndejte a odložte.
2. Máslo a 1 lžíci olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, mrkev, celer, vše nasekané, a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty. Pak přidejte i česnek a rajčata z plechovky, bobkový list, bazalku, vývar a pečené půlky rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání vařte 25 mi­nut. Vylovte bobkový list a polévku rozmixujte. Dochuťte cukrem a solí.
3. Polévku nalijte do talířů, přidejte minimozzarelly a pečená cherry rajčata, ozdobte čerstvou bazalkou, zastříkněte olejem a dolaďte pepřem. Podávejte s parmazánovočesnekovým chlebem.
4. Troubu předehřejte na 170 °C. Palice česneku horizontálně rozřízněte, vyskládejte je na plech, zastříkněte olejem a pečte 40 minut doměkka. Pak česnek vymačkejte ze stroužků, rozmačkejte, osolte a opepřete a smíchejte se změklým máslem a petrželkou. Bagety po celé ploše nařezejte, do zářezů dejte ochucené máslo, posypte parmazánem a 15 minut pečte dokřupava.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj