×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatová polévka s masovými knedlíčky
45 minut , Polévka , Střední náročnost , Italská , Vaření ,

Rajčatová polévka s masovými knedlíčky

Co budu potřebovat

2 krajíčky bílého chleba
2 lžíce mléka Nyní v akci
400 g mletého masa mix (1 : 1 hovězí a vepřové) Nyní v akci
2 hrsti bazalky + na ozdobu
sůl, pepř
slunečnicový olej na smažení Nyní v akci
1 cibule
2 stroužky česneku
11/4 litru kuřecího vývaru
2x 400g plechovka rajčat
270 g makaronů
hobliny parmazánu na ozdobu

Jak na to?

Plátky chleba zbavené kůrky pokapejte mlékem, aby tekutinu pěkně natáhly. Pak je natrhejte a smíchejte s mletým masem, bazalkou, solí a pepřem do soudržné hmoty. Z té pomocí lžíce tvarujte menší koule – polévkové knedlíčky. Olej rozpalte v pánvi a tři až čtyři minuty z každé strany na něm osmahněte koule. Dejte je okapat na kuchyňský papír. Jednu lžíci oleje rozpalte v hrnci, přidejte nasekanou cibuli, nožem utřené stroužky česneku a opékejte tři až čtyři minuty. Zalijte horkým kuřecím vývarem a 500 ml vařící vody. Přidejte nakládaná rajčata a nalámané makarony. Vařte osm až deset minut, přidejte masové koule a prohřejte. Podávejte posypané bazalkou a hoblinami parmazánu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj