×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatová polévka s cizrnou
30 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Rajčatová polévka s cizrnou

Co budu potřebovat

1 pórek, nasekaný najemno
2 mrkve ABio, nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 brambora, nastrouhaná na hrubé straně struhadla Nyní v akci
1 stroužek česneku AQ, najemno nasekaný
1 lžíce rozmarýnu AQ, jemně nasekaného
400 ml zeleninového vývaru ABio (bujonová kostka)
2x 400g plechovka rajčat
1x 400g plechovka cizrny, okapaná
3 lžíce petrželky
sůl, pepř, lžička cukru
K podávání:
8 plátků toustového chleba
1 stroužek česneku
50 g eidamu, nastrouhaného Nyní v akci

Jak na to?

Pórek, mrkve a brambory dejte do velkého hrnce, přidejte česnek i rozmarýn a vše zalijte vývarem. Přidejte lžičku cukru a sůl, přiveďte k varu a pak nechte patnáct až dvacet minut probublávat, aby zelenina změkla. Rajčata vyklopte do mísy, tyčovým mixérem je rozmixujte dohladka a pak je přidejte k polévce. Vsypte cizrnu, promíchejte, prohřejte a zasypte petrželkou. Podle chuti dosolte a opepřete. Polévku je nejlepší podávat s česnekovo-sýrovými tousty. Plátky toustového chleba potřete česnekem, zasypte sýrem a zapečte pod grilem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj