×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečená rajčatová omáčka
60 minut , Předkrm , Střední náročnost , Středomořská , Omáčky , Něco lehkého , Zapékání ,

Zapečená rajčatová omáčka

Co budu potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ Nyní v akci
3 stroužky česneku, nasekané
drcené sušené chilli
1 špetka třtinového cukru AQ
400 g čerstvých rajčat AQ, nakrájených na kousky Nyní v akci
400 g konzervovaných rajčat
pepř a mořská sůl AQ
1 svazek čerstvého oregana, nasekaný
400 g balkánského sýru AQ, rozdrobeného na kousky Nyní v akci
1 čerstvá bageta AQ Nyní v akci

Jak na to?

1) 3 lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata a nechte 25 minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.

2) Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte 20 minut zapéct.

Podávejte s bagetou.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další středomořské recepty z naší nabídky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj