×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pusinky s vanilkovou šlehačkou a citronovým krémem
90 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Pusinky s vanilkovou šlehačkou a citronovým krémem

Co budu potřebovat

bílky ze 4 vajec
330 g krupicového cukru
1 a ½ lžičky bílého vinného octa
375 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
citronový krém k podávání (viz box)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Bílky vyšlehejte v míse do polotuha. Postupně po lžících přidávejte cukr a vytvořte pevný, lesklý sníh; celkem budete šlehat asi 6 minut. Přilijte ocet a ještě 2 minuty prošlehávejte.
Na 2 pruhy pečicího papíru nakreslete 8 koleček o průměru 10 cm. A pečicími papíry vyložte 2 plechy. Bílkovou směs naneste do připravených kružnic, stáhněte teplotu v troubě na 120 °C a sušte asi hodinu. Pak troubu vypněte a nechte v ní pusinky vychladnout. Ušlehejte smetanu s vanilkovým cukrem. Rozdělte ji na pusinky a ozdobte citronovým krémem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj