×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pusinky s čokoládou
120 minut a více , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Cukroví , Vánoce ,

Pusinky s čokoládou

Co budu potřebovat

4 bílky
70 g krupicového cukru Nyní v akci
240 g moučkového cukru
Na náplň:
2–3 lžíce smetany ke šlehání
růžové potravinářské barvivo
100 g bílé čokolády

Jak na to?

Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Pak vmíchejte moučkový cukr a nad párou z hrnce s horkou vodou šlehejte, dokud není směs lesklá. Přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte malé pusinky. Pečte při 100 °C asi hodinu. Upečené pusinky se snadno odlepí od pečicího papíru. Smetanu zahřejte a vmíchejte k ní potravinářské barvivo. Čokoládu nalámejte do rendlíku a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit, vmíchejte obarvenou smetanu, aby se zabarvila i čokoláda. Tou slepujte pusinky po dvou k sobě.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj