×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nepečené pudinkové kuličky s mandlemi
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Vaření ,

Nepečené pudinkové kuličky s mandlemi

Co budu potřebovat

100 g mandlí Nyní v akci
250 g smetany Nyní v akci
1 sáček vanilkového pudinkového
prášku, nejlépe s pravou
vanilkou
100 g sušených švestek,
nakrájených
200 g máslových sušenek
5 lžic sirupu z agáve Nyní v akci
70 g másla nebo margarínu
150 g mandlových lupínků na obalení Nyní v akci

Jak na to?

Nepečené pudinkové kuličky si zamilujete. Můžete s nimi překvapit třeba svou drahou polovičku. Nakonec si na nich může smlsnout i celá rodina.

Nejprve si připravte mandle:
1) Oloupané je nasekejte nahrubo – nožem či v robotu sekáčkem.
2) Nasypte je do malého pekáčku a nechte opražit v troubě 5 až 10 minut při 130 °C. Budou zlatavé, ale ne hnědé.

Pak uvařte pudink:
3) Do hrnce vlijte smetanu a zahřejte ji.
4) V hrníčku rozmíchejte pudinkový prášek ve 150 ml vody a vlijte za nepřetržitého šlehání do vařící smetany.
5) Až pudink zhoustne, dejte ho vychladnout, občas ho metlou promíchejte.
6) Mezitím nakrájejte na menší kousky oprané sušené švestky.
7) Sušenky nalámejte na drobné kousky, ale ne na drť!
8) Do vychladlého pudinku zašlehejte sirup a tuk. Přidejte pokrájené švestky, opražené kousky mandlí a vše dobře promíchejte a ochutnejte. Pokud se vám zdá hmota málo sladká, můžete přidat 1 lžíci sirupu, ale ne více, abyste těsto příliš nerozředili.
9) Nakonec zapracujte větší kousky nalámaných sušenek – opatrně, aby se nerozdrtily!
10) Hmotu nechte vychladnout a nasáknout alespoň 3 hodiny v chladničce.
11) Pak tvořte lehce vlhkýma rukama kuličky o průměru 3,5–4 centimetry, obalujte je v mandlových lupíncích a servírujte v papírovém košíčku.

Tip do kuchyně

 

Budou se vám zdát křehké, ale to je na nich právě dobré – pomůže jim, když je necháte před podáváním přes noc chladit.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj