×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pudinková šarlota
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Pudinková šarlota

Co budu potřebovat

4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
1 sáček vanilkového cukru
40 g krupicového cukru
50 g polohrubé mouky
jahodová marmeláda na potření
Na náplň:
500 ml mléka Nyní v akci
2 sáčky vanilkového pudinku
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce rumu Nyní v akci
1 kelímek smetany ke šlehání

Jak na to?

Žloutky ušlehejte s oběma cukry do nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte dotuha a pak je spolu s moukou přidávejte ke žloutkům. Střídavým zašleháváním mouky a bílků těsto zůstane krásně nadýchané. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pečte 10–12 minut. Ihned po upečení přeneste na čistou utěrku, natřete marmeládou a pomocí utěrky stočte. Misku o objemu 1,5 litru vyložte potravinářskou fólií, roládu nakrájejte na plátky a dvě třetiny jich vyskládejte na dno a po stěnách misky. Z mléka, pudinkového prášku a 3 lžic cukru uvařte pudink, na závěr do něj vmíchejte rum a po sestydnutí opatrně i smetanu, vyšlehanou dotuha. Směs vlijte do mísy, poklaďte zbylou roládou a dejte na hodinu do lednice. Před podáváním vyklopte a sejměte fólii.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj