×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pstruh v sušené šunce s cuketovým salátem
40 minut , Nízká náročnost ,

Pstruh v sušené šunce s cuketovým salátem

Co budu potřebovat

40 g změklého másla Nyní v akci
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a čerstvě mletý pepř
3 malé citrony Nyní v akci
4 celí pstruzi, vykuchaní
4 snítky čerstvého rozmarýnu
8 plátků sušené šunky Nyní v akci
60 ml panenského olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce bílého vinného octa
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek, nasekaná
5 menších cuket (500 g)
velká hrst lístků čerstvé máty
hrst kopru

Jak na to?

V malé misce promíchejte máslo a česnek. Z jedné poloviny citronu nakrájejte kolečka. Pstruhy zevnitř osolte a opepřete, vložte do nich po kolečku citronu, snítku rozmarýnu a čtvrtinu česnekového másla. Každou rybu omotejte dvěma plátky sušené šunky a pokapejte olejem. Vymačkejte šťávu ze 2 citronů. Promíchejte ji s vinným octem, chilli a zbývajícím olejem. Osolte a opepřete. Cuketu nakrájejte pomocí škrabky na zeleninu na plátky a promíchejte ji se zálivkou. Nechte aspoň 10 minut odstát.
Mezitím rozehřejte gril a opečte na něm ryby z obou stran dozlatova, uvnitř musí být propečené. Na grilu opečte také zbývající citrony, rozdělené na klínky.
K cuketám přidejte nasekanou mátu a kopr, promíchejte a podávejte k rybám.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj