×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený pstruh s citronem
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Z plechu , Něco lehkého , Pečení ,

Pečený pstruh s citronem

Co budu potřebovat

1 citron Nyní v akci
svazek kopru
1 pstruh o váze cca 350 g
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 lžíce bílého jogurtu řeckého typu Nyní v akci
1 stroužek česneku
1 hrst zelených fazolek
3 ředkvičky

Jak na to?

Máte rádi jemné maso pečené ryby? Pak vyzkoušejte náš recept na pečeného pstruha s citronem a koprovým dresinkem a salátkem.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Důkladně omytý citron překrojte, polovinu nakrájejte na plátky a vyložte jimi břišní dutinu pstruha.

3) Přidejte větvičky kopru a rybu dejte do lehce olejem vymazaného pekáčku.

4) Na horní straně pstruha udělejte ostrým nožem 4 šikmé zářezy, osolte ho a zastříkněte olejem. Pečte 15 minut.

Připravte si dresink:
5) Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, utřeným česnekem, solí a pepřem a dejte stranou.

6) Fazolky spařte horkou vodou a nechte je v ní 3–4 minuty stát.

7) Pak je sceďte, důkladně osušte a smíchejte s olejem a plátky ředkviček.

Tip do kuchyně

 

Podávejte společně: pečeného pstruha s koprovým dipem a fazolkovo-ředkvičkovým salátem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj