×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený pstruh s asijským salátem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Asijská , Saláty , Něco lehkého , Pečení ,

Pečený pstruh s asijským salátem

Co budu potřebovat

4 pstruzi
sůl
pepř
olivový olej Nyní v akci
2 limety
Na salát:
1 lžíce rýžového vína Nyní v akci
1 lžička třtinového cukru Nyní v akci
zázvor
2 mrkve
3 jarní cibulky
1 červená chilli paprička
hrst koriandrových lístků
pár lístků máty

Jak na to?

Pečený pstruh je opravdovou lahůdkou. Budete potřebovat kromě surovin i alobal, ve kterém se pstruh bude péct.

Nejprve si připravte salát:
1) Rýžové víno promíchejte s cukrem a zázvorem.
2) Nudličky mrkve, cibulky a chilli papričky promíchejte v míse, přelijte dresinkem. Dejte stranou.

A jdeme na rybičku:
3) Vykuchané pstruhy omyjte, osušte, z obou stran do nich udělejte několik šikmých zářezů, a pak je důkladně osolte a opepřete a potřete olivovým olejem.
4) Dutiny vyskládejte půlkolečky limety a každou rybu zvlášť zabalte do alobalu.
5) Pečte 15 až 25 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
6) Pstruhy rozbalte a ke každému dejte část salátu a skrojky limety.

Tip do kuchyně

 

Koriandrem a mátou salát zasypte až těsně před podáváním.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj