×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Opékaný pstruh na másle s mandlemi
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Něco lehkého , Smažení ,

Opékaný pstruh na másle s mandlemi

Co budu potřebovat

3 hrsti mandlových plátků Nyní v akci
65 g hladké mouky
½ lžičky soli
¼ lžičky cayenského pepře
250 ml mléka Nyní v akci
4 filety pstruha s kůží
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
skrojky citronu

Jak na to?

Milujete pstruha na másle? Pak vyzkoušejte náš lahodný recept na pstruha na másle s praženými mandlemi.

1) Mandle krátce nasucho opečte na pánvi.

2) Mouku smíchejte se solí a cayenským pepřem v menší misce.

3) Do jiné nalijte mléko a na hodinu do něj naložte rybu.

4) Ve velké pánvi rozpalte olej a máslo.

5) Filety pstruha nechte okapat, a pak je obalte v ochucené mouce.

6) Do pánve přidejte plátky česneku a filety ryby.

7) Zhruba po 2 minutách rybu obraťte a případně vyndejte česnek, aby nezhnědl a nezhořkl.

8) Opékejte další 2 minuty, nebo dokud není ryba hotová.

9) Nakonec zasypte mandlemi a přidejte skrojky citronu.

Tip do kuchyně

 

Jako přílohu podávejte lehký salát nebo bramborovou kaši či pečené brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj