×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaný pstruh v alobalu s koprovým dipem
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Něco lehkého , Grilování ,

Grilovaný pstruh v alobalu s koprovým dipem

Co budu potřebovat

1 citron Nyní v akci
svazek kopru
1 pstruh o váze cca 350 g
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 lžíce bílého jogurtu řeckého typu Nyní v akci
1 stroužek česneku
1 hrst zelených fazolek
3 ředkvičky

Jak na to?

Na tuto pochoutku budete potřebovat dostatečné množství alobalu.

1) Omyjte a rozpulte citron, jednu polovinu nakrájejte na plátky a vložte je společně s větvičkami kopru do břišní dutiny pstruha.

2) Na vrchní straně ryby udělejte 4 šikmé zářezy.

3) Pstruha z obou stran osolte a pokapejte olejem.

4) Poté jej zabalte do dvojité vrstvy alobalu a opečte na roštu z každé strany přibližně 8 minut.

Mezitím co se pstruh opéká, si připravte koprový dip:
5) Smíchejte jogurt, kopr, šťávu z druhé půlky citronu a česnek. Dle chuti osolte a opepřete.

6) V kotlíku nebo rendlíku přiveďte trochu vody k varu, kterou spařte fazolky – nechte je ve vodě přibližně 4 minuty spařit, a poté je sceďte, osušte a smíchejte s plátky ředkviček a kapkou oleje.

Tip do kuchyně

 

Pro snadnější manipulaci s rybou při opékání doporučujeme vzít s sebou na cesty grilovací rošt na ryby, který dnes pořídíte na každém rohu. Nezapomeňte si také brát s sebou na cesty citron. Nejenže skvěle dochutí saláty nebo rybí pokrmy, ale i pomáhá odstranit nečistoty z rukou podobně jako mýdlo. 

Prázdniny v jednom kole 
Hledejte v prodejnách Albert příručku pro táborníky prázdniny v jednom kole. Najdete v ní spoustu inspirace, jak strávit letní prázdniny a mnoho dalších tipů do přírody.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj