×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Provensálská česneková polévka
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Provensálská česneková polévka

Co budu potřebovat

4 velké palice česneku
1 sklenice olivového oleje Nyní v akci
1–2 lžíce hladké mouky
11 litru zeleninového vývaru
svazek tymiánu
1 větší hrst polévkových nudlí
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu
opečené plátky bagety k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Česnek upečte podle návodu v rubrice Rady a nápady a pak ho i se zbytkem oleje přendejte do většího hrnce. Zasypte moukou, promíchejte a poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Promíchejte a v momentě, kdy se mouka dokonale spojí s olejem, zvyšte oheň a jednu dvě minuty opékejte. Měli byste získat krásně vonící jíšku. Poté zalijte vývarem, promíchejte, přidejte tymiánové snítky svázané kuchyňským provázkem a dvacet minut vařte. Mezitím si v rendlíku vedle doměkka uvařte polévkové nudle, sceďte je a poté přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte, opepřete a zasypte čerstvou petrželkou. Podávejte s opečenými plátky bagety.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj