×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Profiteroles plněné čokoládovým krémem
40 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Profiteroles plněné čokoládovým krémem

Co budu potřebovat

150 ml vody Nyní v akci
50 ml oleje Nyní v akci
120 g hladké mouky
3 velká vejce
moučkový cukr na posypání
NA NÁPLŇ
200 g hořké čokolády 73 %
50 g mléčné čokolády
120 g másla Nyní v akci
60 ml smetany ke šlehání
NA OZDOBU
čerstvé ovoce, moučkový cukr, lístky máty

Jak na to?

Přiveďte k varu v rendlíku vodu a vmíchejte do ní postupně za stálého míchání mouku. Až se začne kaše lehce chytat, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Pak přidejte vejce, spojte s moučnou směsí a pak – můžete i v mixéru – přidejte zbývající 2 vejce a vpravte je do těsta. Mělo by vzniknout řidší těsto, které přesuňte do cukrářského sáčku. Vyložte plech pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plechu s pečícím papírem tvarujte bochánky o průměru 4 centimetry a 2 centimetry vysoké. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
Zatím si ve vodní lázni rozpusťte čokolády, máslo a smetanu. Směs důkladně promíchejte a nechte trošku zchladnout. Pak ji dejte do cukrářského sáčku s úzkým otvorem a naplňte profiteroles. Při podávání ozdobte čerstvým ovocem, mátou a posypte moučkovým cukrem.

aexc horka cokoladaHořká čokoláda 73 % kakaa

Čokoláda od prověřeného německého
dodavatele. Čokoláda má certifikát UTZ,
což je program udržitelného pěstování kakaa
a dalších surovin.

 

 

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj