×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Prelátské řízky
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Prelátské řízky

Co budu potřebovat

500 g vepřové panenky Nyní v akci
mletý pepř
100 g másla Nyní v akci
20 řezů ze sardelek
strouhanka
máslo Nyní v akci
nové brambory Nyní v akci
petrželka

Jak na to?

Panenku nakrájejte na plátky a z obou stran opepřete. Pak plátky masa po jedné straně potřete sardelovým máslem. To připravíte ze změklého másla dokonale utřeného se sardelkami. Máslem potřete panenku klidně ve vyšší vrstvě. Nakonec řízky zasypte strouhankou, lehce ji přitlačte vidličkou, a dejte je do kastrolu na rozehřáté más­lo. Nechte zespoda zatáhnout, pak přiklopte a duste doměk­ka. Sardelové máslo se vsákne do strouhanky, maso pustí šťávu a vznikne sos. Podávejte s vaře­nými bramborami posypanými petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj