×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Preclíkový koláč
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Preclíkový koláč

Co budu potřebovat

120 g zázvorových sušenek
120 g slaných preclíků + 16 kusů navíc na ozdobení
180 g másla
375 g tmavé čokolády Nyní v akci
310 ml smetany ke šlehání
2 lžíce likéru
75 g 70% čokolády Nyní v akci

Jak na to?

Sušenky a preclíky nalámejte do mísy robotu a rozdrťte je do podoby jemné strouhanky. Robot nechte puštěný a přilévejte máslo. V robotu a pak také ručně prohněťte do kompaktní hmoty. Tu natlačte do lehce vymazané formy o rozměrech 36 x 13 cm a výšce 2,5 cm, tak abyste pokryli dno i boky. Dejte na hodinu chladit do lednice. Tmavou čokoládu, smetanu a likér dejte do rendlíku a na slabém ohni za stálého míchání zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí dohladka. Dejte na 10 minut stranou. Pak čokoládu nalijte na dno koláče a dejte na
2–3 hodiny chladit. Pomocí vidličky namáčejte zbylých 16 preclíků v rozpuštěné 70% čokoládě a ozdobte jimi koláč podle obrázku. Dejte na 40 minut chladit do lednice a pak podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj