×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Povidlová omáčka
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Omáčky a zálivky ,

Povidlová omáčka

Co budu potřebovat

2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
180–200 g povidel
sušené švestky
špetka soli
½ lžičky skořice
vanilkový cukr Nyní v akci
uzené maso Nyní v akci
bramborové knedlíky

Jak na to?

V pánvičce rozpusťte máslo, vsypte mouku a opékejte do světlé jíšky. Přidejte trochu studené vody, abyste vytvořili kašičku. Vmíchejte povidla i švestky a asi 15 minut vařte na slabém plameni. Dochuťte solí, skořicí a cukrem. Podávejte s uzeným a knedlíky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj