×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pórkovo-houbová polévka
30 minut , Střední náročnost ,

Pórkovo-houbová polévka

Co budu potřebovat

3 lžíce másla
1 velký pórek, nakrájený na kolečka
2 hrsti pokrájených tmavých
žampionů
1 stroužek česneku, prolisovaný
3 lžíce hladké mouky BASIC
1 litr kuřecího vývaru BASIC
2 snítky tymiánu
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka pórek, trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte žampiony a společně míchejte na ohni dalších 5 minut. Potom přidejte česnek, minutu opékejte a nakonec vše zaprašte moukou. Půl minuty míchejte.
Zalijte studeným vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Povařte asi 10 minut.
Do polévky přidejte smetanu, prohřejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Třeba jste měli letos štěstí na houby v lese, ale dobře je nahradí žampiony nebo hlíva ústřičná.

hrnec cuisinox

Houbovou polévku můžete vařit zvolna a dlouze. Zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj