×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pórkové rizoto s pošírovaným vejcem podle Zdeňka Pohlreicha
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Chuťovky ,

Pórkové rizoto s pošírovaným vejcem podle Zdeňka Pohlreicha

Co budu potřebovat

300 g rýže Nyní v akci
1 dl bílého vína
3 dl kuřecí vývar
2 šalotky
1 pórek
2 vejce
ocet
100 g parmazán
20 g máslo
sůl, pepř

Jak na to?

Zkuste si připravit další recept v podání Zdeňka Pohlreicha. Nyní se jedná o pórkové rizoto s pošírovaným vejcem. Víte, že italsky se rizoto píše jako risotto?

1) V hrnci rozehřejte olivový olej, orestujte na něm 2 šalotky.

2) Z bílé části pórku nakrájejte kolečka a vhoďte k šalotce do hrnce, nechte zesklovatět.

3) Poté k zelenině přisypte rýži a chvilku orestujte, aby se všechna zrnka obalila tukem.

4) Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem.

5) Až se alkohol vypaří, můžete rýži zalít vývarem. Vývar nechte pomalu vařit.

6) Jakmile se tekutina odpaří, opět trošku přilijte a postup opakujte do té doby, než bude rýže „al dente“, tzv. na skus.

7) Hrnec pak stáhněte z ohně, přidejte nastrouhaný parmazán a vmíchejte kousek másla.

8) V jiném kastrůlku přiveďte vodu k varu, kápněte do ní trochu octa a vyklopte do ní vejce. Žloutek se díky octu krásně obalí bílkem.

9) Vejce vyndejte, jakmile bílek ztuhne. Žloutek bude stále tekutý.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj